Блог Надії Василівни

воскресенье, 26 июня 2016 г.

Краєзнавство в школі.

Позакласна робота в краєзнавчих гуртках – є одним із тих психологічних інструментів, якій дозволяє вносити у свідомість дітей елементи позитивного мислення, формувати патріотичну свідомість, розвивати уяву, прививати любов до рідного краю та навколишнього середовища.
Краєзнавчі походи легко планувати та організовувати, вони сприяють інтеграції дітей у дружні творчі колективи та  ініціативні групи. 
Одним із важливих напрямків роботи краєзнавчого гуртка має бути допомога дітям в розкритті власної особистості. На заняттях гуртка потрібно вивчати: історію, фауну, флору, геологію, палеонтологію, археологію, екологію, етнографію, літературу, - і все це робити на належному науковому рівні. Відповідно зібраний краєзнавчий матеріал послужить служить не тільки як пізнавальний матеріал, а й знайде використання  використовується в наукових роботах МАН, знайдені експонати поповнють шкільну колекцію або музей. 
Творчий пошук виділяється важливим елементом гурткової роботи. Зі слів старожилів потрібно записувати невідомі легенди та перекази пов’язані з рідним краєм. Також на заняттях гуртка запропонувати дітям створити літературною реконструкцією історичних та доісторичних подій.В результаті створити  збірку  оповідань-реконструкцій, написаних, гуртківцями. Уривки такіх оповідань написаних учнями ЗОШ №1 м. Шепетівка будуть представлені в наступних темах..    
                    

Комментариев нет:

Отправить комментарий